Gå til hoved-indhold

Test og dokumentation

I arbejdet med installation og opsætning af fibernet skal fiberforbindelserne testes igennem for at sikre at netværket kører 100%. Hos Winther Fiberteknik benytter vi alt det nyeste og mest moderne udstyr for opnå de mest nøjagtige og hurtigste testmetoder.
 

Test med OTDR (Optical Time-Domain Reflectomer)

Vi benytter OTDR for at teste nyligt installerede fiberforbindelser. For at identificere og lokalisere eventuelle fejl på forbindelsen sender vi en lyspuls langs fiberkablet.
 

For at måle resultatet afventer vi retursignalet. En del af det lys der transmitteres igennem kablet vil sprede sig, mens resten vil reflektere det samme lys og sende det retur til OTDR porten. Vi måler signalets styrke ved at tage tid på hvor lang tid det tager signalet at returnere til OTDR porten.
 

Den bedste måde at få data på er at gennemføre en tovejsmåling. Det vil sige at målingen bliver udført fra begge ender af kablet. På den måde for optimale data på eventuelle signaltab eller fiberdæmpning.
 

Når vi har udført en tovejsmåling og konstateret at fibernettet kører med 100% hastighed, sikkerhed og stabilitet.

Test med PON Power Meter

’PON’ står for ”Passivt Optisk Netværk”. PON Power Meter er et redskab vi bruger efter tovejsmålingen med OTDR. Denne test kræver en lyskilde og et Power Meter. Power Meteret bliver sat til måleenheden ”DB”, som er den måling der viser tab af optiske fibre fra en ende af kablet til den anden ende af kablet.

Når vi arbejder med et Point-To-Multipoint netværk. Et netværk der går fra et centralt signal til flere forskellige bygninger. Ved testning af et multinetværk kræver det lidt flere specielle redskaber.

For at aktivere et multinetværk forbinder vi et Power Meter med et OLT (Optical Line Terminal). Her måler vi enheden via ”dBm”. I den anden ende er der en optisk terminal kaldet ONT (Optical Network Terminal). ONT kommunikerer med ONT ved at transmittere lys. Det er igennem denne kommunikation mellem de to terminal at vi måler styrken på OLT’ens bølgelængde via et specialiseret optisk Power Meter.
 

kontakt os 

Få et gratis tilbud
 

Har du en opgave som du gerne vil have et uforpligtende tilbud på?

Udfyld kontaktformularen her - så vil vi kontakte dig hurtigst muligt. 

 

Vores Samarbejdspartnere

Et lille udsnit af vores samarbejdspartnere